perjantai 3. syyskuuta 2021

Elokuussa luettua

Kalajoen hiekoilta

Elokuun kirjasaldo oli yhdeksän kirjaa, joista kaksi oli äänikirjaa. Kirjoista kuusi edusti kotimaista kaunoa, kaksi ulkomaista kaunoa ja mukana oli yksi tietokirja.

Kotimaiset kirjat, joista kaksi on dekkaria. 

JP Koskinen: Haukansilmä. Like. 2021.

Hilja Valtonen: Neekerityttö peilaa. Otava. 1957.

Katja Kärki: Eeled. Bazar. 2021.

Tapio Koivukari: Poltetun miehen tytär. Johnny Kniga. 2018.

Tuire Malmstedt: Lasitarha. 2021. Aula & Co.

Joona Keskitalo: Tottelemattomat. Bazar. 2021.

Ulkomainen kauno

Paolo Giordano: Jopa taivas on meidän. Aula & Co. 2021

Frida Skybäck: Kirjakauppa Thamesin rannalla. WSOY. 2021. Äänikirja.

Tietokirjat

Hunter Biden: Kauniita asioita. WSOY. 2021. Tietokirja. Äänikirja.

Kalajoen hiekat. Ylhäällä Lokkilinna, jossa yövyttiin.

Tavallisesti valitsen kirjoista kolmen kärjen, mutta joskus on kuukausia, jolloin kolmen parhaan valitseminen on vaikeaa. Joskus sen takia, ettei oikein mieleenjääviä lukukokemuksia ole ollut tai joskus sen takia, että on ollut liikaa erinomaisia kirjoja. Tämä oli tilanne elokuussa eli oli yksinkertaisesti liikaa hyviä kirjoja. Pitkän harkinnan jälkeen valitsin neljän kärjen: Tuire Malmstedtin Lasitarha, JP Koskisen Haukansilmä, Tapio Koivukarin Poltetun miehen tytär ja Joona Keskitalon Tottelemattomat. Listan ulkopuolelle jäivät todella tasokkaat kirjat Paolo Giordanon Jopa taivas on meidän sekä Hunter Bidenin Kauniita asioita.

Auringonlasku Kalajoella

Kuukauden top four.

Muutama pikku reissu on tehty kotimaassa, kun ulkomaille ei olla uskallettu lähteä. Kävimme tutustumassa sellaisiin paikkakuntiin, joissa minä en koskaan ole käynyt: Kalajoki, Pietarsaari, Uusikaarlepyy ja Tuurin kyläkauppa.

Kalajoen hiekat ovat upeita. Siellä on todellinen lasten paratiisi, tekemistä varmasti riittää. Pietarsaareen ihastuimme, niin kaunis ja sympaattinen kaupunki.  

Pietarsaaressa toimi Strengbergin tupakkatehdas v. 1762-1998. Se työllisti parhaimmillaan 1700 ihmistä. Tässä tupakkatehtaan upeita rakennuksia.

Hyvää alkavaa syksyä ja mukavia lukuhetkiä! 

15 kommenttia:

 1. Mulla on juuri menossa tuo Malmstedtin kirja. Ihan hyvältä vaikuttaa, vaikka jotain pieniä kliseisyyksiä henkilöissä tuntuu olevan ja lapsen katoamisestakin on jo monen monituista dekkaria luettu. Giordanon luin juuri hiljattain, sekin oli hyvä, vaikka tuhtasinkin sen parissa kaksi viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli samoja kirjoja luetaan! Minut Giordano vei täysin mukanaan, kun vielä sattui olemaan sellaisia päiviä, että oli mahdollisuus syventyä kirjaan ihan rauhassa.

   Poista
 2. Giardano odottelee edelleen pinossa, odotan kyllä kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan, mitä tykkäät kirjasta. Luulen kyllä, että tykkäät.

   Poista
 3. Sinullapa on ollut hyvä lukukuukausi! Länsirannikolla on mukava matkustella, on paljon nähtävää ja mukavia paikkoja. Kalajoki on todella hieno, kauniista luonnosta ja rannoista voi nauttia pitkälle syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tutustua näihin länsirannikon paikkoihin. Kalajoki yllätti todella positiivisesti. Nyt on mietinnässä jo ensi kesä, eli tarkoitus olisi mennä Kalajoen hiekoille lasten ja lastenlasten kanssa. Todellinen lapsiperheiden paratiisi.

   Poista
 4. Lasitarha ja Kirjakauppa Thamesin rannalla ovat minunkin lukulistallani. Mitään noista lukemistasi kirjoista en ole vielä lukenut.

  Oletpa päässyt mukavaan reissuun. Kalajoki on upea paikka! Noloa on, että vaikka Uusikaarlepyy ja Pietarsaari ovat suht lähellä, en ole koskaan käynyt niissä. Kuten en myöskään Kaskisissa ja Kristiinankaupungissa. Toivottavasti ehdin joskus suunnata sinne rannikolle päin. Tuurin kyläkauppa on tuttu lapsuudesta asti, kun äitini on sieltä päin kotoisin. Silloin lapsuudessani se kauppa oli kyllä todella paljon pienempi ja ahtaampi kuin nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pietarsaari on todella viehättävä kaupunki. Varmasti Tuurin kyläkauppa on kasvanut paljon vuosien varrella. Ja sinne on tullut paljon muitakin liikkeitä kuin vain Keskisen kauppa. On kyllä hienoa, että Keskinen on saanut tällaisen matkailupaikan aikaiseksi in the middle of nowhere.

   Poista
 5. Kiitos kauniista kuvista! Kalajoen hiekkasärkät ovat todellinen kokemus ilmavuudessaan ja poikkeavuudessaan, omasta käynnistä on jo vuosikymmeniä, mutta kuvasi palauttivat tunnelman merentuoksuineen.

  Kelpo kirjasetti Sinulla takana, noista Keskitalo odottaa yöpöydällä tulemistaan.
  Kuulaita ja raikkaita syyskelejä sekä lukuiloa Sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka. Hienoa että sinulla on odottamassa hyvä kirja. Kiinnostuneena odotan postaustasi. Kaunista syksyä myös sinulle!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Eipä! Raahessa olisin halunnut käydä, mutta katsottiin että sinnekin oli vähän liian pitkä matka. Jos olisi tultu Raaheen, niin sitten varmaan myös Ouluun. Ehkäpä ensi kesänä!

   Poista
 7. Odotan Hunter Bidenin kirjaa kirjastosta.

  Suomen hiekoista, Kalajoen ja Yyterin tulee aina mieleen, että voi kun meillä olisi näihin hiekkarantoihin sopiva ilmasto. Silloin ne eivät olisi niin autioita vaan täynnä elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Tosin tänä kesänä Kalajoen hiekat ovat varmasti olleet täynnä elämää, kun oli niin lämmin kesä. - Kiinnostuneena odotan, mitä mieltä olen Hunter Bidenin kirjasta.

   Poista
 8. Upeita kuvia lomamatkaltasi. Noista kirjoista Katja Kärjen Eeled on lähiaikojen lukutoiveissani. Lasitarhan olen jo lukenut. Mukava tapa listata kolmen parhaan kärki, pitäisiköhän itsekin yrittää valita kuukauden mieluisimmat luetut. Hyvää syyskuun alkua sinullekin 🍂

  VastaaPoista