keskiviikko 23. elokuuta 2023

Veronica Henry: Kuinka rakastua kirjakaupassa

 

Veronica Henry: Kuinka rakastua kirjakaupassa. Bazar. 2023. Englanninkielinen alkuteos: How to Find Love in a Booshop. Suomentanut Kaisa Ranta. Lukija Kati Tammensola. Storytel. 11 t 39 min. 

Emilian isä, joka on pitänyt Nightingale Books -kirjakauppaa idyllisessä pienessä Cotswoldin kylässä, on yllättäen kuollut. Kirjakauppa on ollut yhteisölle tärkeä paikka. Emilian isää oli arvostettu suuresti, hän oli ollut paljon enemmän kuin pelkkä kirjakauppias. Hän oli aina jaksanut kuunnella asiakkaiden huolia ja jakanut iloja ja suruja heidän kanssaan. 

Emilia palaa kotipaikkakunnalleen ja muistaa isälle antamansa lupauksen jatkaa kirjakaupan toimintaa. Innoissaan hän tämän tekisi, mutta kun isän tilikirjat avautuvat, käy ilmi, että talous ei ollut isän vahvuuksia. Kirjakauppa oli varsin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Mitä nyt tehdä, pohtii Emilia. Hän toki haluaisi pelastaa kirjakaupan, mutta olisiko se mahdollista? Emilia ymmärtää, että kaupan myyminen olisi järkevin vaihtoehto, varsinkin kun kiinteisönvälittäjä tekee hyvän tarjouksen.

Oli kerrassaan ihastuttavaa kuunnella tätä mukaansatempaavaa feel good -kirjaa. Kirja tarjoaa tasokasta kevyttä luettavaa. Tarinassa on romantiikkaa, salaisuuksia ja odottamattomia tulevaisuuden toiveita sekä mielenkiintoisia henkilöitä, jotka kirjakauppa yhdistää. Ja tietysti on kirjat, joiden voima on arvaamattoman suuri.

Kiinnitän luettavaa valitessani huomiota kirjan kanteen. Niin nytkin, eli kaunis kansi oli yksi syy, miksi valitsin tämän kirjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti