sunnuntai 27. elokuuta 2023

Lukumaraton ja Villa Mairea

 Olipas mukava olla mukana lukumaratonissa pitkästä aikaa. Kiva, Yöpöydän kirjat -blogin Niina, kun järjestit tämän. Aloitin maratonin lauantaina eli eilen klo 14 ja tänään klo 14 oli lopetus.

Luin ensin Vähäahon kirjan En voi sua unhoittaa poies loppuun, sivuja oli jäljellä 60.

Sitten aloitin Tuomisen Vapahtajan ja se oli kyllä kirja, joka vei mennessään. Tuomisen kirjat vain paranevat kirja kirjalta. Tänään tein parin tunnin lenkin ja otin Tuomisen kirjan kuunteluun. Ville Tiihonen on lukija, pidän hänestä paljon. Ja sitten kotona taas jatkoin kirjan lukemista.

Eli kaiken kaikkiaan luettuja sivuja kertyi 180 ja kuunneltuja tunteja tuli 2.

Kävin tutustumassa Villa Maireaan ja Noormarkun ruukkiin. Kummatkin olivat minulle ihan uusia kohteita. Ajattelin, että nyt on hyvä sauma käydä Villa Maireassa, koska onhan Alvar Aallon juhlavuosi. Hänen syntymästään tulee kuluneeksi 125 vuotta. Villa Mairea on todella kaunis rakennus. Opastuskierros tehtiin talon sisällä, mutta siellä ei saanut kuvata, koska talo toimii normaalina asuntona. 

Alvar ja Aino Aalto suunnittelivat elokuussa 1939 Villa Mairean kodiksi ystävilleen Maire ja Harry Gullichsenille. Harry Gullichsen toimi tuolloin A.Ahlström Oy:n pääjohtajana. Maire Gullichsen oli taiteen tukija ja keräilijä, jonka ulkomainen taidekokoelma on esillä Villa Maireassa.

Villa Mairea

Kauniit parvekkeet

Takapihalta

Aalto halusi Villa Maireaan vesielementin.
Kaunis, vanha kiviaita


Kallionauhusten kukintaa

Noormarkun ruukkialueella on todella kauniita taloja.

Ruukkialueen vanhoja rakennuksia

2 kommenttia:

 1. Sain eilen luettua teoksen En voi sua unhoittaa poies. Ihana historiallinen tarina Oulusta. Tykkäsin tosi paljon.
  Tykkään paljon enemmän noista vanhemmista rakennuksista kuin Aallon suunnittelemasta talosta, joka on minulle liian moderni. Piha on kyllä hieno. Tykkään tuosta sammaleisesta kiviaidasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sinäkin luit tuon Vähäahon kirjan. Viihdyttävä historiallinen tarina. - Villa Mairean piha on kaunis, se on kyllä pieteelillä suunniteltu ja näkyy upeasti talon sisältä. Oli kiva käydä täällä, kun ei ikinä ole tullut käytyä.

   Poista