keskiviikko 15. maaliskuuta 2023

Anneli Kanto kirjailijavieraana Raumalla

 

Naisten Pankin Rauman paikallisryhmä järjesti yhteistyössä kirjaston kanssa onnistuneen kirjailijaillan. Kirjailijavieraaksi saimme Anneli Kannon, joka kertoi ja keskusteli suuren suosion saaneesta Rottien pyhimyksestä. 

Anneli Kanto saapui Raumalle jo päivällä hyvissä ajoin, koska hän halusi käydä tutustumassa Rauman kirkkoon. Rauman ja Hattulan kirkolla on paljon yhtäläisyyksiä. Molemmat ovat vanhoja kirkkoja, Hattulan kirkko on vuodelta noin1480 ja Rauman kirkko vuodelta 1512. Molemmat ovat Pyhän Ristin kirkkoja. Ja mikä tärkeintä, molemmissa on maalauksia. 

Rauman kirkko

Kirkkoon tutustumista.


Kirjailijailta järjestettiin Rauman pääkirjastossa. Ennen tilaisuuden alkua yleisöllä oli mahdollisuus ostaa kahvia/teetä pullan ja suolaisen kera sekä kokeilla arpaonnea. Anneli Kannolla oli mukanaan iso kassillinen Rottien pyhimystä ja uutusdekkaria Haihtuneet. Kaikki menivät kaupaksi. 

Arpojen myyntiä


 

Anneli Kannon jaTapio Koivukarin seurassa

Yleisömäärä yllätti kaikki, sekä meidät että kirjaston väen. Tila riitti just ja just. Tilaisuudessa oli 82 kuulijaa.

Hanna Suomela kertoi Naisten Pankin toiminnasta. 

Minulla oli ilo saada haastatella Anneli Kantoa.

Rottien pyhimys oli haastattelun pääaiheena, mutta sivusimme myös Kannon muuta tuotantoa, mm. sisällissotakirjoja sekä dekkariuutuutta Haihtuneet. Anneli Kanto on ihana ja mukava ihminen, niin eläväinen ja niin inhimillinen. Hän todella osaa ottaa yleisönsä. Yleisö tykkäsi. Luulen, että ne, joille ei Rottien pyhimys ollut vielä tuttu, ottavat sen kyllä lukulistalle. Samoin luulen, että monen kuulijan kulku käy Hattulan kirkolle ensi kesänä. Niin kiinnostavasti Anneli Kanto kertoi Hattulan kirkon seinämaalauksista, että tuli tunne, että ne on nähtävä. 

Me naistenpankkilaiset sekä myös kirjasto olimme todella tyytyväisiä. Kaikki onnistui hyvin ja yleisö oli tyytyväinen. Arpajaistuotoilla ja kahvituksella saimme kerätyksi 750 euroa Naisten Pankille. 

9 kommenttia:

 1. Voi että, Raumalle kannattaisi muuttaa, niin kiinnostavia tapahtumia teillä on! Luin Rottien pyhimyksen vasta viime syksynä ja ihastuin siihen tavattomasti. Sen jälkeen ei enää koskaan katso keskiaikaisia kirkkomaalauksia pelkkinä kuvina. Kanto osasi keksiä niin oivallisen tarinan ja ajatukset maalausten taakse.
  Hattulan kirkko tuli toivematkakohteeksi kirjan myötä, ehkä minäkin suuntaan sinne ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Kiitos Rue Cardinalen ompelijattarien esittelystä, kuuntelin sen äänikirjana ja tarina oli todella erittäin kiinnostava Pariisin miehityksen ja vastarintaliikkeen takia, ja vaikka työleirikuvaus oli piinallisen kamalaa, oli siinäkin eri näkökulmaa kuin usein keskitysleireistä kerrottaessa.

   Poista
  2. Ai miten kiva kun sinäkin olet tykännyt Rottien pyhimyksestä. Se on kyllä kerrassaan herkullinen kirja. Hattulaan minäkin suuntaan ensi kesänä. - Kiva kun sait blogistani kirjavinkin.

   Poista
 2. Naisten Pankki on mainio! Hyvä että saatte kirjailijavieraita mukaan. Rottien pyhimys on edelleen lukematta ja saattaa jäädäkin, mutta Veriruusut on minulla jossain kirjahaasteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Naisten Pankki on mainio. Ja kirjasto on ihana! Tekee meidän kanssamme hienoa yhteistyötä.

   Poista
 3. Voi että kiva tapahtuma. Kantoa haluaisin kuunnella livenä. Netissä olen kuunnellut Rottien pyhimyksestä ja olen sen lukenutkin. Todella hyvä kirja. Viime kesänä kävimme jo Hattulan kirkossa ja olipa hienot maalaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai miten hienoa, että olet käynyt Hattulan kirkossa. Minä olen vain katsonut Anneli K:n videon, missä hän esittelee Hattulan kirkon maalauksia. Mutta ensi kesänä kirkkoon!

   Poista
 4. Onpa teillä ollut ihana tapahtuma siellä! Ja olipa todella paljon väkeä! Itse olin viime kuussa kuuntelemassa erästä suosittua kirjailijaa ja yllätyin, kun kuulijoita oli vain kourallinen.

  Kantoa en ole vielä lukenut, mutta Lahtarit on omassa hyllyssä, ja muutkin kirjat kiinnostavat, myös tuo Rottien pyhimys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tykkäät Kannon kirjoista. Pidän paljon hänen kirjoitustyylistään ja kirjojen aiheet ovat kiinnostavia. Rottien pyhimys on ihan huippu!

   Poista