sunnuntai 21. elokuuta 2022

Porin Kirjojen yö 18.8.2022

Olipa kiva, kun sai virittäytyä syksyn kirjauutuuksiin jo elokuussa. Suuntasin Poriin Kirjojen yöhön viime viikon torstaina. Vaikka ei se kyllä mikään yö ollut, enemmänkin ilta. Mutta mukava sellainen, enkä edes olisi ollut innostunut yöohjelmasta.

Kirjojen yön teemana oli "jännitystä ja jännitteitä". 

On hienoa, että Porista löytyy kirjailijoita omasta takaa. Jännitystä tarjoaa Arttu Tuominen uudessa dekkarissaan Häväistys, joka on neljäs osa Delta-sarjaa. Kirja alkaa 13-vuotiaan Lauran katoamisella. Eri kirjoissaTuominen valitsee yhden poliiseista tutkimuksen keskiöön. Tässä kirjassa keskeinen tutkija on Linda Toivonen. Porilaisuus tuo lisämausteen kirjan jännittävään ja ajankohtaiseen juoneen.

Mielenkiinnolla odotan, että saan kirjan käsiini. 

Tuomista haastatteli Eve Toivola.

Seuraavana esiintymisvuorossa oli Janne Ora kirjallaan Amsterdam Blackout. Oraa haastatteli Heikki Erkinaro. Minulle Ora oli aivan uusi tuttavuus, vaikka hän onkin jo julkaissut muutamia kirjoja. Sain käsityksen, että tässä kirjassa nousevat esiin monet yhteiskunnalliset teemat. Saattaa olla, että ehkä tartun kirjaan jossakin vaiheessa.  


Kiinnostava haastateltava oli Maisku Myllymäki, jonka esikoisteoksen Holly olin kuunnellut pari viikkoa sitten. Myllymäki työskentelee kirjastossa ja on hyvin aktiivinen some-vaikuttaja. Myllymäkeä huolestuttaa kirjojen tulevaisuus ja hän onkin innokas kirjastojen puolestapuhuja. Holly oli aika erikoinen kirja mielestäni, mutta oli kiva kuulla Myllymäeltä kirjan taustoista ja syntyprosessista. Teen varmaankin postauksen Hollysta lähipäivinä.  Sitten oli vuorossa ihana, virkistävä, kansainvälistäkin mainetta niittänyt Antti Tuomainen. Tämän session jälkeen jäi hyvä ja virkistynyt olo. Tuomainen kertoi taustoistaan, miten hänestä tuli menestyskirjailija. Uusin teos Majavateoria ilmestyy syyskuussa.Paikalla oli muutamia lähiseudun kustantamoja. Kustannusliike Parkko oli minulle uusi tuttavuus. Todella laadukkaita runokirjoja. 

Muutakin ohjelmaa oli, oli mm. Elina Gustafssonin haastattelu, elokuvanäytös Hytti nro 6 ja paljon lasten ohjelmaa. Ihana, kun tällaista järjestetään Porissakin! 

Hyvää alkavaa kirjasyksyä kaikille! 6 kommenttia: