lauantai 25. tammikuuta 2020

Terveisiä Tukholman Fotografiskasta ja hyvää viikonloppua!

Vakiokäyntikohteemme Tukholmassa on Fotografiska. Sen näyttelyt eivät pettäneet nytkään. Päänäyttely oli todella mainio Erik Johanssonin Places Beyond -näyttely. Suosikkini oli tämä kirjastokuva.


Erik Johansson: Forest library

Erik Johansson: Under the corner

Erik Johansson: Full moon service

Kun tulimme kotiin, siellä oli odottamassa tilaamani paita. 


Joko olette nähneet Helenen? Minä kävin eilen. Tykkäsin, sympaattinen kuva, kauniita tauluja, kaunista musiikkia. Oli tosin aika verkkainen, aika monta kertaa nukahdin. - Pari iltaa sitten kävin katsomassa Teräsleidit. Siinä sai kunnolla nauraa. Hyvät roolisuoritukset. 

Kiva kun saatiin pikkuisen lunta. Luonto näyttää niin paljon kauniimmalta.
 Muistattehan, että nyt on meneillään Pihabongausviikonloppu?

Toivottavasti viikonloppuunne kuuluu mukavaa lukemista. Minulla on kuuntelussa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija ja luettavana lukupiirikirjamme Marja-Liisa Vartion Hänen olivat linnut. - Hyvää viikonlopun jatkoa! 

18 kommenttia:

  1. Onpa kyllä ihana tuo kirjastokuva, samoin nuo muutkin Johanssonin työt. Olisi kiva päästä joskus Tukholmaan, en ole käynyt siellä vuosikausiin! Ihana myös tuo tilaamasi paita. Se kyllä piristää, kun saatiin edes ohut kerros lunta. Nyt on ollut aika usein myös aurinkoisia päiviä, tänäänkin. Me täällä nautiskelemme juuri takkatulesta. Jatkan ehkä kohta yhtä todella nautinnollista romaania, joka jäi muutamaksi päiväksi kesken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista kuulla, mikä on tuo nautinnollinen kirja mitä luet! Ehkä saamme lukea siitä kohtapuoliin blogissasi.

      Poista
  2. Fotografiska on aina mielenkiintoinen! Ja kiva kuulla tästä tämänhetkisestä näyttelystä, suosittelin juuri eilen museota ulkomaiselle kollegalle tietämättä mikä näyttely siellä on menossa parhaillaan. Mutta Fotografiska ei tosiaankaan petä koskaan!/Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, Fotografiska ei petä koskaan. Aina löytyy jokin mielenkiintoinen ja tasokas näyttely. Niin myös tälläkin hetkellä. Siellä on myös Pentti Sammallahden hieno mustavalkeiden kuvien näyttely.

      Poista
  3. Hauskoja tauluja olet bongannut tähän postaukseen. Tuttu museo. Tulppaanit kuuluvat tähän aikaan. Tuota lunta kaipaan meillekin.

    Lukuiloa viikonloppuusi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskoja ja kiinnostavia tauluja on Erik Johanssonin näyttelyssä vaikka kuinka monia. Samaa mieltä, on ihana kun on tulppaaniaika.

      Poista
  4. Upeat taulut. Tuojotin ensimmäistä taulua pitkään, koska ajattelin, että silmäni jotenkin harittavat, mutta nuo muut kuvat selittivät harittamisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, ovat niin taidokkaita että ei oikein tiedä pitääkö nauraa, ihmetellä vai ihailla.

      Poista
  5. Mistä olet tilannut tuon paidan? Minäkin haluun!!!

    VastaaPoista
  6. T-paita on kyllä aika kiva. Täältä tilattu:
    https://www.hobbgear.com/

    VastaaPoista
  7. Suorastaan herkulliset taulut ja tahtoo heti tuohon kirjastoon!!

    VastaaPoista
  8. Fotografiska on hieno museo, mutta kun kävin siellä viime vuonna, siellä oli kaksi näyttelyä, joissa kuvaaja oli kuvannut itseään. Mielestäni Iiu Susirajan itsestään ottamat kuvat Kiasmassa sanoivat paljon enemmän. Joskus voi käydä näinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, joskus voi käydä niinkin. Mutta nyt tällä kertaa Fotografiska ei kyllä petä. Fotografiskassa on myös Pentti Sammallahden mustavalkokuvien näyttely, joka myös on kiinnostava.

      Poista
  9. Fotografiska on tutustumisen arvoinen.
    Hienoja kuvia. Kiitos.
    Auschwitzin tatuoija on vaikuttava teos.
    Olikohan kirjoittaja australialainen? Saatan muistaa väärinkin.
    Kivoja talvipäiviä sinne.
    Terkkuja Brisbanesta, Australiasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti. Kyllä, Auschwitzin tatuoijan kirjoittaja Morris on australiainen. Ihanaa loman jatkoa sinulle!

      Poista