lauantai 29. joulukuuta 2018

Vuoden 2018 parhaita lukukokemuksia

Vuoden lopussa on mukava katsastaa menneen vuoden lukukokemuksia ja miettiä, millaiset kirjat ovat olleet parhaita lukukokemuksia.  Kuluneena vuonna tuli luetuksi noin 80 kirjaa tai liki 100, jos ottaa mukaan myös lastenkirjat ja puutarhakirjat. Neljästä kategoriasta, kotimainen kauno, käännetty kauno, dekkarit ja tietokirjat, valitsin viisi mieluisinta.


Kotimainen kauno:

Heidi Köngäs: Sandra. 2017. Otava.

Pirkko Soininen: Ellen, Ellen Thesleffin fiktiivinen Firenzen päiväkirja. 2018. WSOY.

Krista Launonen: Ofelian suru. 2018. Avain. 

Katja Kallio: Yön kantaja. 2017. Otava.

Pirjo Puukko: Mutkanlukutaito. 2017. Stresa.

 
Käännetty kauno:

Ayobami Adebayo:
Älä mene pois. 2018. Atena.

Angie Thomas: Viha jonka kylvät. 2017. Otava.

Elizabeth Strout:
Lucy Barton. 2018. Tammen keltainen kirjasto.

Liane Moriarty:
Tavalliset pikku pihajuhlat. 2017. WSOY.

Jeffrey Archer:
Vaietut salaisuudet. 2017. Sitruuna.Dekkarit:

Marko Kilpi:
Undertaker Kuolemanenkeli.. 2018. Crime Time.

Håkan Nesser:
Elävät ja kuolleet Winsfordissa.  2018. Tammi.

Lars Kepler: Lazarus. 2018. Tammi. (ei vielä postausta)

Jussi Adler-Olsen:
Selfiet. 2018. Gummerus.

Tuire Malmstedt:
Pimeä jää. 2018. Myllylahti. 
Tietokirjat:
 
Kari Hotakainen: Tuntematon Kim Räikkönen. 2018. Siltala.

Stig Hansèn:
Birgitta UlfssonMikä ettei? 2017.Teos & Förlaget.

Robert K. Wittman & David Kinney: Paholaisen päiväkirja – Alfred Rosenberg ja kolmannen valtakunnan varastetut salaisuudet. 2017. Tammi.

Leena-Kaisa Laakso: Tämän maailman reunalla. Tarinoita Irlannin länsirannikolta. 2018. Reuna.

Annina Holmberg: Tahto ja hohto - Ritva Holmbergin taiteilijantie. 2017. Siltala.Ensi vuonna sitten uusiin haasteisiin. Mukavia loppuvuoden päiviä!

20 kommenttia:

 1. Hienoja kirjoja. Aika monta olen lukenut, jotkut jo viime vuonna esim. Yön kantaja ja Viha jonka kylvät, joka on aivan huippu! Strout on omallakin listallani, jätin jännärit pois, mutta Pimeä jää oli minustakin upea, kuin myös Mutkanlukutaito.

  Kohti uutta lukuvuotta -ihanaa <3

  VastaaPoista
 2. Stroutin kehuttu Lucy Barton -kirja on minullakin vielä tämän vuoden lukupinossa. Se on niin lyhyt, että ehdin varmaankin lukea kirjan ennen vuoden vaihdetta. Kotimaista kaunoa en juurikaan tullut tänä vuonna lukeneeksi, mutta listasi kirjoista Katka Kallion ja Pirkko Soinisen kirjat kiinnostavat niin paljon, että koetan muista ne ensi vuonna. Mukavaa vuodenvaihdetta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Suosittelen todellakin tuota Lucy Bartonia. Luin sen pari viikkoa sitten ja vieläkin tuntuu, että Lucy Barton kulkee seurassani. Hyvää loppuvuotta ja onnellista tulevaa kirjavuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Hyvien kirjojen parissa olet viihtynyt tämän vuoden. Nimeni on Lucy Barton on minunkin viiden parhaan kirjan listalla. Taidan ottaa sinusta mallia ja tehdä vastaavan postauksen. Voi olla, että viisi ei riitä valintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sinäkin olit tehnyt koosteen menneen vuoden kirjoista. Mukava tehdä yhteenvetoa ja palata vielä hyviin lukukokemuksiin.

   Poista
 5. Täältä löytyi monta minunkin suosikkiani ja sain myös uusia vinkkejä! Hyvää uutta vuotta, Anneli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos löysit lukuvinkkejä. Kiitos samalla tavalla Kaisa, hyvää uutta vuotta sinullekin.

   Poista
 6. Minäkin pidin Mutkanlukutaidosta ja Pimeästä jäästä. Käännetyn kaunon listallasi on monta sellaista, jotka haluaisin lukea. Ennen kaikkea Älä mene pois pitäisi vihdoin lukea, mutta myös Viha jonka kylvät ja Tavalliset pikku pihajuhlat ovat lukulistallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun meillä on samoja kiinnostuksen kohteita. Pimeä jää oli minusta todella hyvä, hienoa kun löytyy tasokkaita suomalaisia naisdekkaristeja.

   Poista
 7. Aika paljon samoja suosikkeja. Ellen, Ofelian suru, Lucu Barton, Tavalliset pikku pihajuhlat, Elävät ja kuolleet Winsfordissa ja Tämän maailman reunalla.

  Hyvää tulevaa vuotta 2019♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis samoja hyviä kirjoja löytyy suosikeistamme. Ofelian suru oli minulle niin mieleistä luettavaa, kuten myös nuo muut. Antoisaa lukuvuotta sinulle Leena!

   Poista
 8. On aina kiva nähdä toisten bloggarien valintoja. Listoillasi on vain muutama, jonka olen lukenut, lukupiirissä Kimi Räikkösen ja Lucy Bartonin.
  Ofelian surun meinasin ostaa tyttärelleni joululahjaksi, sillä hän on hyvin perillä prerafeliiteista, mutta itsemurha tuntui liian rankalta aiheelta. En meinannut löytää kirjaa kirjakaupasta, sillä se ei ollutkaan kaunoa, vaan psykologian tietohyllyssä.
  Ihanaa uutta vuotta sinulle, Anneli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiennytkään, että Ofelian suru ei ole kaunoa. Pidin kovasti tämän kirjan tunnelmasta, Avaimen Katja suositteli tätä minulle. Antoisaa lukuvuotta myös sinulle Kirsi.

   Poista
 9. Lucy Barton on tulossa lukuun näinä hetkinä. En lukenut yhtään dekkaria tänä vuonna, mutta nyt aloitin yhden... Nuorempana olin dekkariahmatti.

  Hyvää tulevaa lukuvuotta, Anneli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että pidät Lucy Bartonista. Olen aloittanut dekkareiden lukemisen vasta viime vuosina ja olen jo aika hurahtanut esim. Nesseriin ja Kepleriin. - Antoisaa tulevaa lukuvuotta myös sinulle Elina!

   Poista
 10. Paljon olet ennättänyt lukea vuoden aikana. Ellen, Lucy Barton, Sandra sekä Tahto ja hohto kuuluivat omiin suosikkeihin. Hotakaisen kirja on varauksessa, moni on kertonut kirjasta.
  Sally Salmisen Kristiina, Juha Itkosen kirjat ihmettä kaikki ja Minun Amerikkani sekä Merete Mazzarellan Aurinkokissan vuosi olivat mieluista luettavaa.
  Kiitos monista lukuvinkeistä, hyvää vuoden loppua ja ainakin yhtä antoisaa tulevaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että meiltä löytyy yhteisiä hyviä lukukokemuksia. Nuo Juha Itkosen kirjat haluaisin lukea. Hyvää vuodenvaihdetta myös sinulle antoisaa kirjavuotta!

   Poista
 11. Kiva lista ja hyviä kirjakokemuksia löysin sieltä! Hyvää tulevaa vuotta, Anneli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää vuodenvaihdetta myös sinulle Tuija ja antoisaa tulevaa lukuvuotta!

   Poista