sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Helmikuussa luettua ja koettua


Helmikuu on yleensä hyvä lukukuukausi. Niin tänäkin vuonna. Meillä täällä Pohjois-Karjalassa on helmikuussa reilusti pakkasta ja paljon lumisateita, joten ulkoilun sijaan on "lupa" jäädä sohvan nurkkaan lukemaan kirjoja. Helmikuussa on tullut luettua lähinnä kotimaisia kirjoja. Yhteensä luin kahdeksan kirjaa. Kaikki olivat hyviä lukukokemuksia.

SatuVasantola: En palaa takaisin koskaan, luulen. 2018. Tammi. 


 

Anu Patrakka: Syyllisyyden ranta. 2019. Into.

  

Katja Lahti: Lasitehdas. 2018. S & S.

 
 

Pekka Arppe: Timanttinapsut. Stresa. 2018.

 

Jarkko Stenius: Bangkokin veritiikerit. 2018. Like.

 
 
Katriina Huttunen: Surun istukka. 2019. Kustantamo S&S.


   

Petina Gappah: Muistojen kirja. Tammen keltainen kirjasto. 2017.

 

Lucia Berlin: Siivojen käsikirja 2 - Tanssi ruusuilla ja muita kertomuksia. Aula & Co. 2018. Ei postausta.

 

 
Mukavan paljon helmikuuhun on mahtunut kaikkea muutakin. Pistäydyimme Helsingissä yhden yön reissulla ja kävimme kolmessa museossa: Valokuvamuseo, Kansallismuseo ja Amos Rex. Kuopiossa kävin bloggaritapaamisessa tutustumassa Minna Canth -kuvitusnäyttelyyn. Leppävirralla kävin kahdesti hoitamassa 92-vuotiaan äitini asioita hänen siirryttyään Attendon hoitokotiin. Kolilla kävimme kerran kuvaamassa.

Kolilta

Ohjelmaani mahtui myös taidenäyttelyn avajaiset, kaksi kaupunginorkesterin konserttia, yksi jazzkonsertti ja sotilassoittokunnan konsertti. Elokuvissa kävin kerran: The Favourite, josta Olivia Colman sai Oscarin naispääosasta.
Voiluoto Joensuun Kuhasalossa
Hyvää kevään odotusta kaikille!

8 kommenttia:

 1. Mukavaa kevättä sinulle ja lukuiloa <3

  VastaaPoista
 2. Sinullapa on ollut mukavan kulttuuripitoinen helmikuu. Helsinki-reissu on ollut tehokas, kun viitsit ja jaksoit kolme museota yhden yön reissulla. Minulla meinaa museoähky iskeä, jos vuorokauteen koettaa mahduttaa enemmän kuin kaksi museota. :) Favourite-elokuva kiinnostaa myös minua, ja se itse asiassa kuuluu ensi viikon suunnitelmiini. En ehdi minnekään reissuun talvilomaviikolla, mutta elokuvissakäynti irrottaa arjesta aina pikkuisen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä katsomassa tuo Favourite-elokuva. Minä tykkäsin. Se on kyllä herättänyt hyvinkin erilaisia mielipiteitä. Mukavaa talvilomaviikkoa sinulle!

   Poista
 3. Kiitos eloisasta postauksesta! Onpa ollut kiintoisa ja hauskanoloinen hyvillä kirjoilla höystetty helmikuu Sinulla! Jatkukoon kevääntulo kohdallasi yhtä valoisissa, hyvänmielen merkeissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka. Se mitä toivon on kevään tulo. Alan olla jo niin täynnä tätä talvea...

   Poista
 4. Niin ihanat tuo talviset kuvat Suomesta. Niitä kun katsoo unohtaa pakkaset, tuiskut ja liukkaat, joita en niin talvessa rakasta.
  Muutama tuttu kirja joukossa <3
  Hyviä lukutuokioita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti. Olen ihan samaa mieltä, nämä tuiskut, pakkaset ja liukkaat kelit ovat niin harmittavia. Jotenkin tuntuu että niitä jaksoi vielä tuonne helmikuun alkupuolelle, mutta sen jälkeen olen ollut niin täynnä tätä talvea.

   Poista