torstai 17. syyskuuta 2020

Raumalla asuntoa etsimässä

Palattiin eilen lähes viikon mittaiselta Rauman reissulta. Olemme tekemässä suurta elämänmuutosta, monessakin suhteessa. Ensinnäkin, muuttaisimme täältä Itä-Suomesta ihan toiselle puolen Suomea, eli sinne Raumalle. Ja toiseksi, asuttuamme yli 30 vuotta omakotitalossa muuttaisimme nyt kerrostaloon. 

Rauma on kaunis kaupunki. Kanaali antaa ilmettä kaupungille. Tuolla kanaalin takareunassa vasemmalla olisi meidän asuntomme. Alustava varaus on tehty, kauppakirjoja ei ole vielä allekirjoitettu.


Kanaalissa Kerttu Horilan Kolme sulotarta. 


Vanhaa Raumaa jaksaa aina ihailla. Vanhat, kunnostetut talot ovat ilo silmällä. 

Vanha Rauma ei ole mikään museokortteli, vaan siellä eletään täyttä elämää.

Taloja kunnostetaan jatkuvasti. 


Rauman komea kirkko


Tässä on se syy Raumalle muuttoon. Pikkuinen 5-vuotias lapsenlapsemme. - Tässä ihaillaan kauniita merimaisemia Maanpään ulkoilualueella.

Kaunista myrskyn jälkeistä viikonloppua kaikille! 

20 kommenttia:

 1. Kiitos kommentistasi. Tosiaan Rauma on hieno kaupunki, kauniita rakennuksia, ja vaikka mitä kaunista,ja suht lähellä Turkua, me kun jäätiin eläkkeelle, niin olin valmis muuttamaan takaisin Joensuuhun, mutta kun kaksi tytärtä asuu täällä,ja toisen tyttären lapset, niin ne pidättelee, 47v. on jo asuttukin täällä,nyt ei jaksaiskaan enää muuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä tunnetkin nuo seudut hyvin. Mekin ajattelimme niin, että nyt täytyy vaan tehdä päätös muutosta. Voi olla, että kun ikää tulee enemmän, niin sitten ei jaksa enää lähteä. Nyt meistä olisi vielä hyötyä lapsen hoidossa.

   Poista
 2. Kävin kesällä ensimmäistä kertaa (!) Raumalla. Kaunista on. Toivottavasti viihdytte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit Raumasta. Iso päätöshän tämä on.

   Poista
 3. Teillähän on suuri elämänmuutos edessä. Tervetuloa Länsi-Suomeen! Ihanaa kun pääsette lähelle pientä lapsenlastanne, ja Rauma on tosiaan hieno kaupunki. Itse olen vain kerran käynyt siellä, enkä enää muista näinkö vanhaa Raumaa ollenkaan. No, ehkä sinnekin joskus vielä pääsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Uusia paikkoja nämä seudut ovat meille. Kiva tutustua esimerkiksi rannikkokaupunkeihin. Vanha Rauma on kyllä todella kaunis alue.

   Poista
 4. Onnea uusiin suunnitelmiin! Kaunis kaupunki Rauma on ja läheiset siellä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli. Olen samaa mieltä, kaunista seutua se on. Varsin erilaista kuin nämä Pohjois-Karjalan vaaramaisemat.

   Poista
 5. Teillä on iso elämänmuutos edessä, mutta varmasti mielenkiintoinen ja positiivinen. Pienen lapsenlapsen tapaaminen helpottuu melkoisesti. Itse olen syntyisin Satakunnasta ja tätini asui koko aikuisikänsä Raumalla, joten tuttu paikka sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun Rauma on sinullekin tuttu paikka. Kivalta tuntuu ajatus muutosta. Mutta olen varma, että puutarhaa tulee ikävä.

   Poista
 6. Suuria muutoksia teillä onkin. Mielestäni mekin tehtiin suuri muutos, kun Piikkiöstä Auraan muutettiin, mutta eihän se ole mitään teidän muuttoon verrattuna. Kauniilta paikalta kodin ostatte♥ ONnea sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele. Minusta tuntuu, että muutto on aina iso juttu. Teillä se urakka on jo takana päin ja saatte nauttia uudesta kauniista asunnostanne.

   Poista
 7. Kiitos syystoivotuksista 🌻 ja onnea isoon muutokseen. Teillä vaihtuu jopa kieliympäristö, mikä piristänee mukavasti syksyn tuulissa, joista paraikaa nautitaan myrskylukemina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissu. Näin on, jopa kieliympäristö muuttuu. Murre on siellä Raumalla hieman erilaista kuin täällä meillä Joensuussa. Taitaa olla nyt myrskylukemia joka puolella Suomea.

   Poista
 8. Heipä hei kaimaseni! Saitteko jo talonne myytyä? Meillä kaksivaiheinen myynti kesti n 70 päivää. Valitsimme uudeksi kodiksemme rivitalon koiraamme ajatellen. Nyt olemme asuneet täällä kolme viikkoa ja opettelemme uutta elämää kylän keskustassa. Teillä on pätevä syy (jälkipolvi) kun valitsitte Rauman uudeksi kotipaikaksenne. Onnea uudelle alulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaimaseni! Meillä on entinen vielä myymättä. Mutta muuttopalo äityi niin polttavaksi että päätettiin tehdä tällainen päätös.

   Poista
 9. Raumalla ollaan vierailtu sillon tällöin ja se on kyllä viehättävä kaupunki. Onhan tuo malkoinen haaste muuttaa toiseen kaupunkiin ja vaihtaa asumismuotoa, mutta nyt se kannatta tehdä! Suloinen pikkuihminen on melkoinen vetovoima! Hyvä kun selvittiin myrskystä, valoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniisti sanot, että suloinen pikkuihminen on melkoinen vetovoima. Näin se todellakin on. Oikein odotan kaikkea sellaista, mitä sitten voidaan tehdä yhdessä pikkuihmisen kanssa. - Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 10. Maailman paras ja painavin syy maisemanvaihtoon:)

  Muutto on aina, ja etenkin noin pitkän samassa paikassa asumisen jälkeen kuten teillä, suuri ja haasteellinenkin elämänmuutos. Mutta: samalla tulevat käytyä läpi kaikki kertyneet "aarteet", ja paikanvaihdos avaa paljon uutta ja positiivista elämään Pikkukaverin läheisyyden lisäksi.
  Lisäksi se on parasta tehdä, kun vielä jaksaa.

  Kuvistasi päätellen Rauma on varsin viehhko paikka, samoin kuin asuntonne sijainti.
  Lisäksi noilla rakkailla Pikkuvesseleillä on tapana varttua aina vaan vinhempaa vauhtia...

  Joten myötäistä matkaan: mukavia ja lempeitä tuulia uuteen edessäolevaan aikaan, tuokoon se paljon iloa ja valoa elämäänne!!

  VastaaPoista
 11. Onnea muuttoon ja muutokseen! En ole koskaan käynyt Raumalla, mutta kuvista päätellen pitäisi ehdottomasti.

  VastaaPoista