lauantai 5. lokakuuta 2019

Syyskuun luetut ja koetut


Syyskuu alkoi Soili Pohjalaisen Valuvialla, joka oli meillä Naisten Pankin lukupiirikirjana. Seuraavana oli vuorossa kaksi dekkaria:  Jaana Lehtiön Mitään ei tapahtunut sekä Outi Pakkasen Peili äänikirjana.  

Pohjois-Karjalan Luustoyhdistyksessä alkoi lukupiiritoiminta ja siellä ensimmäisena kirjana luettiin Geigerin Vanha kuningas turvapaikassaan.  Karjalaisen kulttuuritoimittaja Suonna Kononen kutsui minutkin kirjansa julkkareihin. Hänen kirjansa on kolumnikokoelma Konahtelua

Seuraavaksi luin Marja-Leena Tiaisen Kanslian naiset ja siirryin kirjan kera 70-luvun Kuopioon. Välillä sitten satu, sekä lapsille että aikuisille kirjoitettu, Santa Montefioren & Simon Sebag Montefioren Lontoon kuninkaalliset kanit: Timanttijahti. Kuukauden päätti Virpi Hämeen-Anttilan dekkari  Kirkkopuiston rakastavaiset.

Eli kaiken kaikkiaan syyskuun saldo on kahdeksan kirjaa. Kaikki hyviä kirjoja. 

Kävin katsomassa Kaija Pakarisen monologin Könkään Sandrasta. Erinomainen esitys. 

Kuukauden huippujuttu oli Kosin matka, jonne matkasimme lastemme ja lastenlastemme kanssa. Meitä oli kiva kahdeksan hengen porukka. Oli tosi mukava matka, niin kiva oli katsoa ja kokea lasten riemu ja ilo.


Kosin kaupunki on satamakaupunki. Aamuisin kalastajat tuovat kalansaaliitaan myytäviksi.

Hotellin vesipuisto oli paikoista parhain. Kaikki me laskettiin ja kaikilla oli hauskaa.

Kreikat värit näkyvät kirkoissakin. Tämä Kosin kaupungin kirkko on remontissa maanjäristysvaurioiden vuoksi.

Kynttilä rakkaalle Kristalle

Tässä äiti ja tyttäret Zian näköalapaikalla

Auringonlasku Kosilla
Hyvää alkanutta lokakuuta! Nähdään toivottavasti mahdollisimman monen kanssa Helsingin kirjamessuilla.

2 kommenttia:

  1. Kävin itse keväällä Kreikassa ja sen saaristossa. Täytyy sanoa, että oli huippuhieno etenkin saaristossa olo. Harmi kun tuli niin vähän päiviä varattua siihen. Tulevaisuudessa vielä joskus uudelleen.

    VastaaPoista
  2. Kyllä Kreikassa todellakin on paljon kivoja saaria. Ja ovat vielä aika tavalla erilaisia. Kyllä minäkin menisin milloin uudelleen vaikkapa taas Kosille.

    VastaaPoista