lauantai 26. lokakuuta 2019

Helsingin kirjamessut to-pe

Tänä vuonna olin kirjamessuilla torstain ja perjantain. Aiempina vuosina toinen päivistäni on aina ollut lauantai. Torstain etuutena oli ainakin se, että koululaisryhmien poistuttua messuhallissa oli peräti aika autiota. 

Perjantaina väkimäärä lisääntyi huomattavasti.

Mielestäni yksi parhaista esityksistä oli Gummeruksen Kalle Päätalo 100 vuotta. Keskustelemassa Antti Heikkinen, joka on kirjoittanut juhlavuoden julkaisun Kallio-poika sekä Karoliina Timonen, jonka kirja Kirjeitä Iijoelle nostaa esiin Iijoki-sarjan naishahmoja. Haastattelijana Esa Lilja.
Kalle Päätalo -palkinnon sai Sisko Savonlahti kirjallaan Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu.

Raakel Lignell ja Älä sano että rakastat. Rankka kirja, mutta varmasti mielenkiintoinen. Haastattelijana Baba Lybeck. Huom. Baban asu, joka on samanvärinen kuin Lignellin kirjan kansi.

Aula & Co:n bloggaritilaisuudessa vieraana oli mm. kääntäjä Kristiina Drews. Hän kertoi Lucia Berlin -kirjojen kääntämisestä.

Kirsi Hietanen haastattelee Tuire Malmstedtia. Tuiren kirja on Mykkä taivas -dekkari.
Jone Nikula haastattelee Timo Saartoa. Kirja on Kivikalmisto. Saarto on palkittu vuoden johtolangalla.

Oma kohokohtani oli, kun pääsin haastattelemaan Mikko Withia ja Jaana Ahlbladia. Aiheena oli "Elämää ennen ja jälkeen kuoleman". Within kirja on Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta. Ahlabladin tietokirjan nimi on Miten kohdata kuolema.

Haastattelun juhlistus

Tuliaisena 10 kirjaa.

Kotona on sitten toisenlaista ohjelmaa. Tyttäreni ihanan 4-vuotiaan tyttärensä kanssa viettää viikonloppua täällä mummolassa.

8 kommenttia:

 1. Voi, että harmittaa, etten päässyt kirjamessuille. Olin selannut ohjelmasta valmiiksi sopivan reitin ja tehnyt ostoslistaakin. Ensi vuonna sitten.
  Sinulla on ollut antoisat messupäivät ja kotiintuomisina mielenkiintoinen kirjapino.

  VastaaPoista
 2. No voi harmi kun et päässyt mukaan. Mutta ensi vuonna sitten!

  VastaaPoista
 3. Antti Heikkisen ja Karoliina Timosen Kalle Päätalo -keskustelu oli yksi minunkin suosikkihetkiäni messuilla. Mielenkiintoinen ja mieltä lämmittävä keskustelu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä Liisa. Molemmat kirjat kiinnostavat todella.

   Poista
 4. Kiva, kun postaat messuista.
  Ei harmita niin paljoa, ettemme tänä vuonna päässeet itse mukaan.
  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen, että olet aiempina vuosina olleet messuilla mukana. Vuoden päästä sitten! Mukavaa viikkoa Kirsti!

   Poista
 5. Hih, kerrankin olen lukenut yhden palkitun kirjan, Sisko Savonlahden Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu. En hyvin paljoa siihen ihastunut. Mutta hienoa kun hän on saanut taas palkinnon siitä.
  Mielenkiinnolla odotan sinun kirjoituksiasi noista uudista kirjoista. Tarpeen on itsellekin saada uusia kirjoja luettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet lukenut Sisko Savonlahden kirjan. Merkittävän palkinnon hän sai. Kyllä minustakin kirjapinossani on paljon mielenkiintoisia kirjoja. Marraskuu on minulle hyvää lukuaikaa. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

   Poista