maanantai 2. heinäkuuta 2018

Tuula Kallioniemi: Reuhurinne-kirjat
                             

Tuula Kallioniemi: Ensiluokkaiset kioskikauppiaat. Reuhurinne. 2015. Otava. 40 sivua. Kuvitus Jii Roikonen.

Tuula Kallioniemi: Ensiluokkaiset agentit. Reuhurinne, 2017. Otava. 40 sivua. Kuvitus Jii Roikonen. 

Lainattu kirjastosta

Tämä on ensimmäinen lastenkirjapostaukseni. Omien lasten kanssa luimme aikoinaan paljonkin, mutta niistä ajoista on yli 20 vuotta. Nyt on sitten koittanut uusi aika ja lukemisesta saa nauttia lastenlapsien kanssa. Kun vanhimman tyttäreni 7-vuotias poika oli hoidossa täällä mummolassa, luimme paljon, mm kaksi Tuula Kallioniemen Reuhurinne-kirjaa.

Ensiluokkaisissa kioskikauppiaissa ekaluokkalaiset Pikkis ja Tötterö laittavat pystyyn kioskin ajatuksena kerätä rahaa Reuhurinteen alakoulun leirikouluun. Myyntitoiminnan ohella lapset tarjoavat myös palveluita, mm ulkoiluttamisapua ja haravointia. Kioskin mainoskylttiin kirjoitetaan: TERVETULOA KAKKI KIOSKILLE. Hauskoja väärinkäsityksiä syntyy, mutta hauskaa on kaikilla sekä kauppiailla että asiakkailla.
Ensiluokkaisissa agenteissa Fisu, Möly ja Verner ovat suunnittelemassa pankkiryöstöä. Pakkohan heidän suunnitelmansa on estää, ajattelevat Pikkis ja Tötterö. Niin agentit ryhtyvät työhön ja agenttityö saa kerrassaan mainion lopun. 


Olimme molemmat - sekä minä lukijana että 7-vuotias kuuntelijana - sitä mieltä, että Reuhurinne-kirjoissa on kerrassaan mainioita tarinoita, tarinoita joissa on mukava, helposti seurattava ja ennen kaikkea hauska juoni.  Tosin 7-vuotias, ekaluokan jo käynyt, osaa itsekin lukea, mutta ymmärrän, että joskus on mukava ottaa pelkästään kuuntelijan rooli. Reuhurinne-kirjoja markkinoidaankin juuri lukemaan oppineille, lukemista helpottaa mm pitkien sanojen tavutus. Agenttikirjassa 7-vuotiasta viehättivät heko heko, osta mopo -repliikit mukaansatempaavan juonen ohella. Kioskikauppiaissa mieleen jäivät erityisesti opettaja Aapeli Käki ja karannut koira. Jii Roikosen mustavalkoinen kuvitus saa kiitokset meiltä molemmilta. 
7-vuotiaan loppukommentti näistä Reuhurinne-kirjoista: Hyviä, hauskoja kirjoja.

6 kommenttia:

 1. Kiva, että tekin löysitte nämä :)
  Hyvää tätä viikkoa teille :)

  VastaaPoista
 2. Tämäpä tuli hyvään aikaan, kiitos! Olen hankkimassa kirjaa 8-vuotiaalle syntymäpäivälahjaksi. Tatut ja Patut on luettu, mutta Kallioniemen kirjoja en ole pojalla nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sait tästä vinkin. Kallioniemi on kirjoittanut tosi paljon lasten kirjoja, joten varmasti löydät sopivan kirjan.

   Poista
 3. Uusi aluevaltaus alkoikin hauskoilla kirjoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Mai. Varmaankin teen postauksia lastenkirjoista jatkossakin. Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista