lauantai 21. heinäkuuta 2018

Sikaihanaa jatkaa Utran kesäteatterin kevyttä linjaa


 Utran uusi teatteri: Sikaihanaa. Joensuu.

Sikaihanaa (kuva Utran uuden teatterin facebook-sivustolta)Maailma ilman sikoja - aika ikävä paikka
 
Utran uusi teatteri kutsuu seuraamaan ja nauttimaan kevyestä kesäteatterikomediasta Sikaihanaa. Jo näytelmän nimestä voi päätellä, että kysymyksessä on komedia. Aivan, Sikaihanaa on musiikkikomedia, jonka on käsikirjoittanut Leena Tamminen ja ohjannut Kari Paukkunen. Näyttelijäkaarti koostuu nimekkäistä näyttelijöistä: Ilmari Saarelainen, Riitta Elstelä, Mika Nuojua, Tuija Nuojua ja Pauliina Hukkanen.

Patalappuja on kolmanteen ja neljänteen polveen

Marko (Mika Nuojua) on sikafarmari, joka asuu peräkammarin poikana vanhempiensa talossa. Markon harrastuksena on virkkaus; patalappuja ja pöytäliinoja valmistuu vauhdilla.  Kylälle muuttaa kirjanpitäjänä toiminut, mutta nyt luomuviljelijäksi haluava Anna (Tuija Nuojua). Marko tuntee heti vetoa Annaa kohtaan, mutta monta mutkaa on vielä matkassa ennen kuin Marko pääsee virkkaamaan valkoista hääkolttua. Pakkaa tulee sekoittamaan Annan ystävätär Jessica (Pauliina Hukkanen). Jessica muistuttaa nimestään: Jessica c:llä.

Näytelmän kantavana voimana on talon vanha isäntä Toivo (Ilmari Saarelainen), jonka ääni on monelle tuttu sarjoista Tankki täyteen sekä Sisko ja sen veli. Toivon replikointi ja osuvat sanonnat sekä erinomaisen roolisuorituksen tekevä Toivon vaimo Lempi (Riitta Elstelä) pitävät tätä melko löysää esitystä koossa. Erityiskiitoksen ansaitsee Sikaihanaa-bändi Jaakkolas Pig Band.

Sanotaan, että huumori ja musiikki ovat tärkeässä roolissa kesäteattereissa. Niin tässäkin näytelmässä. Hauskaa oli ja nauratti, mutta kuitenkin sellainen olo jäi, että nämä näyttelijät olisivat pystyneet parempaankin. 

Olipa kesäteatteriesitys millainen tahansa, Utran teatteri on aina käymisen arvoinen. Niin kaunis on tuo paikka. Katos tarjoaa hyvän suojan sateelta ja auringolta. Katsojat voivat näytelmän aikana seurata lokkien lentoa sekä Pielisjoen ulpukoita ja veneliikennettä. 30 minuutin väliaika tuntuu vähän liioittelulta, kyllä sitä kauppaa ehtisi käydä vaikkapa 20 minuutissa.

Kaunis Pielisjoki

2 kommenttia:

  1. Kiitokset ensikurkistuksesta tähän kesäteatteri-esitykseen.
    Itsellä odotukset ovat korkealla. Olemme ensi viikolla menossa tyttären luo ja porukalla myös katsomaan Sikaihanaa :)

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen roolihenkilö, virkkaava sikafarmari peräkammarista. Ei ehkä kylän tavoitelluin poikamies 😊

    VastaaPoista