maanantai 28. lokakuuta 2024

Helsingin Kirjamessujen kohokohtia

 

Kolme täyttä päivää Helsingin Kirjamessuilla. Olipa paljon mielenkiintoisia esityksiä ja paljon mielenkiintoisia kohtaamisia. Tässä muutama palanen näistä kolmesta päivästä. Yksi mielenkiintoisista esityksistä oli presidentin esitys kirjallisuudesta ja hänen mielikirjoistaan. Kuvaa ei valitettavasti ole, kun en ihmismeren takaa nähnyt edes hänen otsaansa.

Paljon oli yleisöä. Jälleen tuli yleisöennätys: liki 98 000 kävijää. Se on paljon!

Minna Kuukka haastatteli Elly Griffithsia, Sarah Larkia ja Sofie Sarenbrantia. Oli kiinnostavaa kuunneltavaa. Mainiota kerrontaa kirjojen sisällöistä ja kirjoitusprosesseista. 


Dekkarilauantai tarjosi monenlaista ohjelmaa. Tässä Kaarina Griffiths, Paula Hotti ja Anu Patrakka kertovat kirjoistaan, joiden tapahtumat sijoittuvat pieneen kylään Suomen ulkopuolella.

Matti Rönkä keräsi suuren yleisön kirjallaan Onnen kaukoranta. Mukavaa kevyttä, sujuvasti kirjoitettua tekstiä. Aiheena 60- ja 70-luvun iskelmämusiikki. 

Anna-Riikka Carlson kertoi Eeva Kilpi -kirjastaan. Carlson tulee Raumalle joulukuun alussa Lue Naiselle Ammatti -tapahtumaan.

Tämä oli kiinnostavaa. Li Andersson haastatteli Johannes Anyurua hänen teoksestaan Ixelles. Tapahtumat sijoittuvat Belgiaan. Päähenkilönä on Ruth, joka yksinhuoltajana kasvattaa poikaansa, jonka isä tapettiin ennen pojan syntymää.

                                                       
Ville-Juhani Sutinen kertoi kahdesta kirjastaan: Ruoka, valta ja nälkä sekä Paratiisista.

Toisessa kuvassa Anu Patrakka ja Kaarina Griffiths. Kolmas kuva G. B. Ryynäsen erinomaisen ratkaisutoimiston kirjoittaja Matti Reinikka ja viimeisenä kiinnostava keskustelu Keltaisen kirjaston kääntämisestä. Mukava olivat Kristiina Rikman ja Aleksi Milonoff.    

Nämä 20 kirjaa tarttuivat mukaan messuilta. 

6 kommenttia:

  1. Aika hyvä saalis ja kiinnostavaa ohjelmaa! Harmittaa, kun en tänäkään vuonna ehtinyt kirjamessuille mihinkään. No, ensi vuonna uusi yritys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tule ihmeessä ensi vuonna. Tasokasta ohjelmaa yllin kyllin.

      Poista
  2. Onnittelut! Näin toimien printattu kirja ei kuole.
    Itselläni jäi tämä vuosi väliin erinäisistä syistä, mutta ehkä taas ensi vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjatta! Olen edelleen printtikirjojen suosija, vaikka mielelläni silloin tällöin kuuntelen kirjoja. - Ehkä sitten ensi vuonna!

      Poista
  3. Mielestäni erinomaiset kirjamessut. Kiitos lipusta!

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla kuulumisia messuilta! Harmittaa, että ne on niin kaukana, ettei itse pääse paikanpäälle!

    VastaaPoista