perjantai 19. maaliskuuta 2021

Hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää!

Tunnemme Minna Canthin (1844-1897) erityisesti kirjailijana, mutta hänen elämäänsä kuului paljon muutakin. Hän oli yhteiskunnallinen vaikuttaja, hän halusi vaikuttaa siihen, että tytöilläkin olisi mahdollisuus käydä koulua. Lisäksi hän oli yrittäjä sekä myös seitsemän lapsen äiti. Minna Canth asui suuren osan elämästään Kuopiossa. Kuopiosta löytyy myös hänen patsaansa. Minna Canth on haudattu Kuopioon.

Tutustuimme kirjabloggareiden kanssa Kuopion korttelimuseoon ja  Minna-kirjan kuvitusnäyttelyyn kesällä 2019. Korttelimuseo oli mukava, minulle entuudestaan tuntematon käyntikohde.

Minna Canthin huoneistosta

Minnan korttipöytä

Minnan filosofiaa

Minna Canth -muistikirja
Kun käytte Kuopiossa, kannattaa ehdottomasti pistäytyä korttelimuseossa. Käykää katsomassa myös Minnan asuintaloa  Kuopiossa. Taloa kunnostetaan paraikaa. 

Tutustu myös vuosittaiseen Minna Canth -lukuhaasteeseen blogissa Yöpöydän kirjat.

5 kommenttia:

  1. Kuopiossa on tosi hienosti nostettu Minna Canth esiin. Olisikin kiva käydä noissa kohteissa! Olen vähän suunnitellut autoreissua Pohjois-Karjalaan ensi kesän lopulle, joten Kuopio olisi hyvä kohde matkan varrella. Kiitos, kun pistit ajatuksen vireille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autoreissu Pohjois-Karjalaan kuulostaa mukavalta suunnitelmalta. Siihen samaan reissuun Kuopio mahtuu vallan mainiosti. Toivottavasti olosuhteet kesällä ovat sellaiset, että pääsee reissuamaan.

      Poista
  2. Kuuntelin eilen radiosta lyhyttä ohjelmaa Minna Canthista. Hän on ollut monitaitoinen nainen, joka ansaitsee liputuspäivänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, Minna Canthista oli niin moneen. Jo Rytisalon Rouva C:ssa tuli esille, miten energinen tämä nuori aviovaimo oli.

      Poista
  3. Korttelimuseossa on jäänyt käymättä, vaikka olen käynyt Kuopiossa monta kertaa. Täytyy pitää mielessä ensi kerralla.

    VastaaPoista