perjantai 15. maaliskuuta 2019

Pakkasta paossa


Halusimme lähteä pakkasta ja lumisadetta pakoon. Kohteeksi valikoitui Gran Canaria, Meloneras. Nautimme auringosta, lämmöstä, pitkistä rantakävelyistä, hyvästä ruoasta ja kiireettömyydestä. Toivoimme, että kotona odottaisi keväisempi sää kuin lähtiessä, mutta siinä erehdyimme; täällä tulee lunta entiseen malliin. ☔

Meloneras on kaunista ja tyylikästä aluetta. Alueen juttu on kuitenkin Maspalomasin pitkät hiekkarannat ja upeat dyynit.

Maspalomasin upeita dyynejä

Hiekkaranta on useita kilometrejä pitkä. Kävelijöitä riittää, samoin kuin uimareita.
Matkamme aikaan sattui olemaan Las Palmasin kuuluisa karnevaali. Ajoimme bussilla katsomaan paraatia. Mahtavaa katseltavaa.

Teimme bussimatkan saaren sisäosiin, eli saaren vuoristoiseen osaan. Kerrassaan huikeita maisemia.

Vuorten välistä löytyi idyllisiä pikku kyliä. Tässä olemme Fatagassa.

Kirjat kuuluvat lomaan. Lomalla luettua: Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin, Jan-Philipp Sendkerin Sydämenlyönneissä ikuisuus ja John Grishamin Lainlukijat. Michelle Obaman Minun tarinaani aloitin tulomatkalla koneessa. - Näistä tulee postauksia lähiaikoina, paitsi Kankimäen postaan vasta keväällä, kun se on meillä Naisten Pankin toukokuun lukupiirikirjana.
 Virkistävää ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Anneli, samat olivat reissukohteet äidilläni, vaikka hän on myös luomublondi kuten minäkin. Kävi useasti 'kuumissa maissa' tuttujensa kanssa. Isä ei halunnut kuin kerran. Nyt tytär jatkaa isoäitinsä perinteitä eli kaikki maailman kuumat saaret taitaa nuoripari kollata. Tuo on takuulla hauskaa, jos ei ole liikaa aurinkoa, sillä mun iho, tiedäthän...Meri on tumma kuten isänsä. Äidille tuli vähän seuraamuksia monien vuosien reissuista, mutta osasyynsä olivat myös mökkivuodet, jolloin kukaan ei puhunut aurinkosuojakertoimista mitään.

  Ihana tuo karvenvaalikuka ja Fataga...Haen aina historiaa, vanhaa rappioromantiikkaa, taloja, joiden ikä on vaikka 2 000 vuotta ja niissä on taidekoulu tai jopa asutaan.

  Minun tarinani voi lukea missä vain: Se kulkee kaikissa tapauksissa suoraan sydämeen.

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin lapset tykkäävät matkustaa, sitä kauemmas mitä enemmän rahaa on käytössä. Hyviä ja jännittäviäkin matkakertomuksia on kiva kuunnella. Mekin olemme aiemmin tehneet matkoja kauemmaksi, mutta kyllä yllättävän hyviä paikkoja löytyy näin läheltäkin. Plussana on tietty lyhyemmät lennot.

   Poista
 2. Kauniita kuvia. Pieni irtiotto tekee hyvää.
  Tervetuloa kuitenkin takaisin Suomen oikukkaaseen kevääseen.
  Kerrankin minulle tuli lukemiesi kirjon kanssa bingo. Kiva kuulla, mitä pidit näistä.
  Hyvää viikonloppua sinulle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Kirsti. Pienikin irtiotto tuntuu yllättävän mukavalta kokemukselta. Kiva kun kirjavalinnat sattuivat yhteen. Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 3. Voi että noita dyynejä ja lämmintä hiekkaa varpaiden alla ja välissä plus se alati muuttuva meri... Kyllä siitä voimia kertyi tähän kevään pihtisynnytykseen:)

  Gran Canarialla tuli työaikoina lomailtua ja tankattua energiaa pääasiassa Puerto Ricossa, saari on todella viehättävä vuorineen ja pikkukylineen. Yksi haikin tarttui pyydykseen. Sittemmin on kutsunut Teneriffan Puerto de la Cruz, jossa on paikallisväestöä ja -väriä ja saari on ryhmänsä monimuotoisin luonnoltaan. Carnevaalit ovat hurja ja ainutlaatuinen kokemus, joten samban tahdissa viikonlopun jatkoa Sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saari on yllättävän monimuotoinen, löytyy kunnon iso Las Palmasin kaupunki, runsaasti turistikohteita, mutta myös kauniita vuoristomaisemia ja noita niin ihanan ihania pikkukyliä. Tämä oli minulle ensimmäinen karnevaalikokemus! Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 4. Näyttääpä mukavalta! Itsekin olen muutaman kerran kyseisellä saarella käynyt, ja eniten pidin juurikin saaren sisäosasta. Ja olipas hauska että teidän reissunne ajaksi sattuivat karnevaalit, sellaisia kun Suomessa harvemmin näkee.

  Toivottavasti loma oli mukavan rentouttava! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille oli ensimmäinen kerta kun tutustuimme saaren sisäosiin. Emmekä todellakaan pettyneet, niin kaunista siellä oli. Ensimmäistä kertaa olin mukana karnevaaleissa, oli mukava kokemus. Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 5. Ihanaa valoa ja meren loistoa! Varmasti energiaa löytyy nyt kahlata täällä pohjoisen kevään merkkien keskellä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, aurinkoa ja valoa. Sillä pärjää kevättä odotellessa. Hyvää viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 6. Ai että, ihanaa lämpöä talven keskelle,
  jaksaa odottaa kesää 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, pakkasia ja lumisateita pakoon menimme ja ajattelimme, että on jo vähän keväisempää kun tulemme takaisin. Mutta lunta vain sataa.

   Poista