torstai 1. marraskuuta 2018

Muutamia nostoja messuiltaAika monissa blogeissa Helsingin kirjamessuja on jo käsitelty, mutta tässä muutama kuva minultakin. Olin messuilla perjantain ja lauantain. Oli hyvät messut, jälleen kerran, ihan parhaimmat, jälleen kerran. Väkeä oli paljon, ja uusi yleisöennätyshän siitä syntyi.

Messutunnelmia
Paula Havasteen Pronssitähti käsittelee Viron tapahtumia vuonna 1949. Taidan ehdottaa tätä kirjaa seniorilukupiirillemme.
Terhi Rannela haastatteli Anneli Kantoa. Kanto on toiminut viimeisen vuoden sisällissodan matkasaarnaajana. Raskaasta aiheesta hän siirtyi kevyempään teemaan. Uusin kirja Ihan pähkinöinä käsittelee tämän ajan ilmiöitä mm yli 50-vuotiaiden pääsyä työmarkkinoille. Kanto luki kirjasta mitä mainioimpia otteita.
Kirsi haastatteli Cecelia Samartinia Bazarin bloggaritilaisuudessa. Samartinilta on käännetty suomeksi seitsemän kirjaa. Uusin on Kirottu kauneus. Se käsittelee ihmiskauppaa Las Vegasissa. - Ajattelin ehdottaa tätä kirjaa Naisten Pankin lukupiirikirjaksi. 

Perjantain messupäivän päätti Mia Kankimäki, jota haastatteli Katja Kallio. Tämän kirjan todella haluan lukea: Naiset joita ajattelen öisin.  Kankimäki on valinnut kirjaansa historiallisesti inspiroivia naisia, hän matkustaa heidän perässään ja käy kuvitteellisia keskusteluja heidän kanssaan. Mielenkiintoista todellakin! Esimerkkinä Kankimäki mainitsi Karen Blixenin, eli Kankimäki matkusti Keniaan käydäkseen keskusteluja Blixenin kanssa.

Lauantaiaamu alkoi Bonnierin bloggariaamiaisella. Kiva oli saada kasvot tutuille nimille, mutta väkeä oli sen verran paljon, että vain muutamaa bloggaria tuli moikatuksi. Aamiainen oli hienoinen pettymys, mutta onneksi olin syönyt hyvän hotelliaamiaisen. Olin odottanut, että saataisiin esiintyjien kirjoja, mutta ei saatu. Ennätin kuuntelemaan vain Veera Niemistä  (Ei muisteta pahalla) ja Liina Putkosta (Jäätynyt tyttö), kun piti lähteä Hotakaisen lukupiiriin.


Hotakaisen lukupiiri Tuntematon Kimi Räikkönen olikin minulle messujen kohokohta, koska olin kirjabloggarina tässä tilaisuudessa. Kirsin Book Club oli siellä lukupiiriedustajana. Tilaisuutta isännöi kustantaja Touko Siltala. Todella mielenkiintoinen tilaisuus. Edellinen blogipostaukseni käsittelee tätä lukupiiriä.

Sitten oli vuorossa vierailut tuttujen kustantajien luona. Tervehdin Katjaa Avain-osastolla, Pirjo Puukkoa Stresan osastolla ja Ritvaa Sitruunan osastolla. Niinaa ja Lassia oli niin ihana nähdä pitkästä aikaa Myllylahden osastolla.
 Näiden messujen pisimmät jonot taisivat olla Antti Tuiskun signeeraukseen. Antti oli elementissään, niin iloinen ja positiivinen.
Iltapäivä kului Punavuori-lavalla kuunnellen dekkaristien haastatteluja. Siinä välissä pistäydyin S&S:n bloggaritilaisuudessa. Dekkaristeista kuuntelin Tuire Malmstedtia, Liina Putkosta, Anu Patrakkaa ja Veera Valaa. Dekkarikattauksen kruunasi Kirsin haastattelemat Marko Kilpi ja Antti Tuomainen. Kerrassaan mainio ja viihdyttävä sessio. Tässä Kilpi heittelee yleisölle Undertaker-pipoja. - Sitten iltajunassa takaisin Joensuuhun. Hyvät messut! Ensi vuoteen! Ai niin, vielä se perinteinen kirjakuva.                                                                                                  
     Kaunista syksyn jatkoa!                                    10 kommenttia:

 1. Paljon ehdit kokea ja kuunnella messuilla! Helsingin kirjamessut on kyllä ihana tapahtuma: vaikka on ruuhkaa, niin ruuhkan syy on kyllä parhaita mahdollisia.

  Oli kiva nähdä messuilla. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Katja. Tosi ihana tapahtuma. Toivottavasti nähdään taas pian.

   Poista
 2. Kun itse oli mukana, on mukava lukea muittenkin messupostauksia. Niistä tilanteista, joihin itse ei mennyt tai päässyt, ja niistä, joihin meni. Dekkaristeja ainakin oltiin kuuntelemassa samassa katsomossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin paljon mukavia juttuja jäi näkemättä ja kokematta messuilla. Niin paljon hyvää ohjelmaa!

   Poista
 3. Täydet "työpäivät" messuilla sinäkin teit. Ja anti, jonka sait ja jaat on sen mukainen.
  En yhtään ihmettele, että Kirjamessujen suosio on entisestään kasvanut.
  Nyt lapset ja nuoretkin oli huomioitu hienosti.
  Yritin silmäillä näkyisikö blogeista tuttuja bloggareita, mutta ruuhkassa en saanut havaintoa.
  Hyvää lukumarraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sinäkin osallistuit messuilla. Kyllä se on niin mukava tapahtuma. Hyvää alkanutta marraskuuta myös sinulle!

   Poista
 4. Kiitos messupostauksestasi, jossa käsittelet kirjamessuja mukavan kevyellä otteella :) Itse jäin messuilla kaipaamaan scifiä, jolla ei tänä vuonna ollut messuilla näkyvyyttä oikein nimeksikään.

  Mielikuvituksellinen kansi tuossa Naiset joita ajattelen öisin -kirjassa! Teos itsessään kuulostaa myös aika jännältä. Toisaalta myös siltä, että se voi olla joko mukaansatempaava tai pitkästyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sinäkin olit mukana messuilla. Scifia ei todellakaan tainnut olla lainkaan esillä. Mielenkiinnolla odotan tuota Kankimäen kirjan lukemista. Edellisestä kirjasta ainakin pidin.

   Poista
 5. Aikamoisen kirjapinon messuilta löysit. Mukavaa, että kirjoitat messuista. Siellä lattiahulinassa moni mielenkiintoinen haastattelu ja kohtaaminen jää tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ohjelmaa oli todella runsaasti. Niin monessa jutussa olisi voinut olla yhtäaikaa. Mutta hyvä, kun on vara valita. Varmankin kaikille löytyi sopivaa ohjelmaa.

   Poista