tiistai 13. marraskuuta 2018

Jari Peltosen sarjakuvadekkarissa kyläkauppias katoaaJari Peltonen:Kylmälän murhat. Kyläkauppias katoaa. 2018. Otava. 125 sivua.

Arvostelukappale kustantajalta

Ollaan Kirkkonummen Kylmälässä. Tapahtuu kummia. Kyläläiset tulevat ostoksille Jonten tuttuun kyläkauppaan, mutta yllätys onkin suuri, kun huomataan, että kauppaan on murtauduttu. Eikä kyläkauppias Jonttea löydy mistään. Kyläpoliisien Väinön ja Callen lupaavasti alkanut pilkkireissu keskeytyy. Kyläkaupasta paljastuu muutakin kuin murtojäljet: kaupan kylmiössä on ruumis. Poliisit ovat ymmällä. Miten Kylmälässä voi tapahtua tällaista? Mutta tämä kaikki on vasta alkua. Lisää päänvaivaa aiheuttavat autonraaputtajat ja ennen kaikkea eteläamerikkalaiset palkkamurhaajat. Ja katoaapa vielä maankuulu poptähtikin. Väinö joukkoineen saa todellisen haasteen yrittäessään selvittää tätä monimutkaista ja moneen suuntaan levinnyttä rikosketjua. 


Kyläkauppias katoaa on toinen Jari Peltosen Kylmälän murhat -sarjakuvasarjasta. Kylmälän murhia on verrattu Midsomerin murhat -televisiosarjaan. Rinnastus ei ole huono, niin jännittävää ja samalla viihdyttävää luettavaa Peltosen sarjakuvadekkari on. Juoni on mukaansatempaava ja kirjan upea kuvitus on tehty ammattitaidolla. Lukijan  huomio kiinnittyy lukuisiin kuvien oivaltaviin yksityiskohtiin. Pidin kirjan talvisesta tunnelmasta sekä myös kirjan sympaattisista henkilöistä. Enpä olisi uskonut, että sarjakuva voi toimia näin luontevasti myös dekkarina. Kokonaisuudessaan tämä sarjakuvadekkari oli kelpo lukukokemus. Uskon, että kirja vetoaa sekä nuoriin että aikuisiin dekkareiden ystäviin.

8 kommenttia:

 1. Nämä Peltosen sarjakuvat näyttävät upeilta, olen niitä jo jonkinaikaa ihastellut, mutta vielä en ole päätynyt ostamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Ruusa. Uskon, että tykkäät näistä. Jo kuvitus on niin ammattitaidolla tehty.

   Poista
 2. Kaunis kuvitus, hyvä tunnelma kun on valoja ja varjoja osattu noin hyvin piirtää.
  Kiva että esittelit 📘 sarjakuvadekkarin. Hieno konsepti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kirja on todellakin tehty ammattitaidolla. Mielenkiintoinen lukukokemus.

   Poista
 3. sarjakuvadekkari kuulostaa ja näyttää kiintoisalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tämä kirja osoittaa, että se on toimiva idea.

   Poista
 4. Hienosti piirretty. Saisikohan näiden avulla kirjoja kaihtavat pojat innostumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ammattitaidolla tehty. Ammattitaitoinen kuvitus varmasti innostaa nuoria tutustumaan tähän kirjaan ja jos on dekkareiden ystävä, niin hyvä lukupaketti on valmis.

   Poista