perjantai 15. kesäkuuta 2018

Kirjarakkautta Vilnassa

Vietimme muutaman aivan ihanan päivän Vilnassa. Tässä muutama kirjakuva. Ihastuin mm divarimainontaan.



Divarin kyltti. Voiko sitä sen paremmin enää sanoa?

Divarin ikkunamainos
Tässä kirjakaupan mainos: Become someone else.

Vaikkapa lukupiiritapaamisiin

11 kommenttia:

  1. Hienosti oivallettuja ikkunasomistuksia.
    Meillähän kirjat ovat lähes ongelmajätettä, kun eivät kelpaa juuri minnekään paitsi paperinkeräykseen. Onneksi meillä tässä lähellä on Finlandia-kirja, jonne saa jättää kirjoja ja josta niitä saa edullisesti ja jopa ilmaiseksi.
    Lukukahviloita löytyy myös Tukholmasta ja Lahden Prismasta.
    Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että Lahdessakin on kirjakahvila. Toivottavasti ne yleistyvät muuallekin. Hyvä kun on vielä divareita, jonne voi jättää kirjoja, vaikkei niistä maksua saisikaan. Kaikki divarit eivät edes ota kirjoja vastaan. - Onneksi on kirjaston vaihtohyllyt. - Mukavaa viikonloppua myös sinulle Kirsti.

      Poista
  2. Olisiko tuossa ideaa myös Suomeen? Kuten edellinenkin kirjoitti, tuntuu, että kirjat eivät kelpaa minnekään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilnassa näkyi paljon kivoja pikkujuttuja, kuten nämä divarijututkin. Kirjaston vaihtohylly on ainakin meillä sellainen paikka, jonne voi viedä luettuja kirjoja. - Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Viehko postaus , josta välittyi kiehtova tunnelma!
    Kirjojen ilmestymisrunsaus on tänä päivänä sitä suuruusluokkaa, ettei perässä pysy ja niiden elinkaari on kutistunut liki olemattomaksi; harmi. Siksipä tuntuikin hyvältä katsella kuviasi, jotka kertoivat "kunnioittavasta" suhtautumisesta ja loivat kimmokkeen kaivaa omasta hyllystöstä esiin joku aito klassikko... Kiitos ja aurinkoista viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva oivallus sinulta: näissä divareissa kunnioitetaan kirjoja. Niinhän mekin teemme, mutta olisi kiva, jos voisimme tuoda rakkautemme ja kunnioituksemme kirjoja kohtaan paremmin esille. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

      Poista
  4. Kauniita kuvia. Harmillista, miten vähän kirjoja nykyään arvostetaan. Lukeminen, etenkin aitojen kirjojen lukeminen, on niin monella tavalla hyvästä, että toivoisin myös nykynuorten ja lasten lukevan mahdollisimman paljon.

    VastaaPoista
  5. Vilnassa on kaunis kirjakauppa yliopiston alueella. Hienot kattomaalaukset

    VastaaPoista
  6. En ole käynyt Vilnan divarissa koska en osaa maan kieltä. Toki saattaa löytyä opuksia myös muilla kielillä. Ostari Gedimino 9ssä on kirjakauppa jonka takaosass on kahvila. Siinä tulee käytyä. Keväällä tuo ostari oli kuitenkin suljettu. Olikohan kyse remontista vai mistä. Hain netistä tietoa asiasta ja näytti siltä että se olisi jälleen avoinna. Seuraavalla kerralla asia selviää.

    VastaaPoista