tiistai 16. tammikuuta 2018


Uuden vuoden kirjat tag

Löysin Uuden vuoden kirjat tagin Minnalta Ja kaikkea muuta -blogista. Kiva pohtia meneillään olevaa vuotta ja siihen liittyvää lukemista. Tällaista en ole koskaan aiemmin tehnyt. Mutta ei liene niin vaarallista, jos kaikki suunnitelmat eivät toteudukaan.

Tilhi ja pihlajanmarjat
1. Kuinka monta kirjaa aiot lukea vuonna 2018?

Viime vuonna luin 64 kirjaa, mikä lienee ennätykseni. Yleensä olen lukenut kirjan/viikko. Toivoisin, että pääsisin tänä vuonnakin 60 kirjaan. 

2.  Nimea viisi kirjaa, joita et ehtinyt lukea viime vuonna, mutta jotka aiot lukea tänä vuonna.

a) Marianne Kurtto: Tristania. Tämän lukemista odotan kovasti, uskon että pidän tästä. Tämä on vielä Helsingin kirjamessujen tuliaisia.
b) Cecelia Ahern: Muistojen kerääjä. Tykkäsin Ahernin kirjasta P.S. Rakastan sinua. Siksi tämä kirja on  hyllyssäni.
c) Anni Kytömäki: Kivitasku. - Sain tämän arpajaispalkintona. Varmasti lukuelämys. 
d) Lucinda Riley: Seitsemän sisarta. Luin viime talvena ennen Intian matkaamme Rileyn Keskiyön ruusun. Se oli erinomainen. Toivon tältä kirjalta samanlaista hienoa lukuelämystä. 
e) Jeffrey Archer: Vaietut salaisuudet. Clifton-kronikan kolmas osa. Miehenikin lukee tätä Clifton-kronikkaa, joten tämä on takuuvarma kirja jollekin matkalle.

3. Minkä genren kirjoja haluaisit lukea enemmän?

Enimmäkseen luen kaunoa, mutta myös tietokirjoja. Sarjakuvat ja runous olisivat haasteellisia. Mietin vielä, rohkenisinko tarttua noihin haasteisiin.

4. Mitkä ovat kirjoihin liittymättömät tavoitteesi?

Hyvää oloa, matkustelua, terveyttä, lapsia ja lastenlapsia, valokuvausta, surutyöstä toipumista. 

5. Mikä kirja, joka on ollut sinulla ikuisuuden, sinun pitäisi lukea?

Piti ihan käydä kirjahyllyllä. Se olisi ehkä Gunter Grassin Peltirumpu.

6. Yksi sana, joka toivottavasti kuvaa vuotta 2018?

hyvä elämä

Tykkylumisia puita Kolilla. Kolilla on kaunista sekä kesällä että talvella.
 


8 kommenttia:

 1. Kauniit kuvasi siivittävät mukavasti postaustasi ja mietteitäsi. Vallan tuli tykkylumesta mieleen hyvät muistot aiempien vuosien hiihtoreissuilta pohjoisessa.

  Vilpittömästi onnea matkaan Peltirummun kanssa; Grass on varsin kiintoisa kirjailija, muttei päästä lukijaansa ihan helpolla. Jäi aikanaan varsin tukuisa olo Peltirummun ja Kampelan jäljiltä pitkäksi aikaa, mutta sinnikkyys kannatti.
  Kuluvan vuoden toiveesi toteutukoon; ihan tavalliselle hyvälle elämälle olisi käyttöä täälläkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla tartun Peltirumpuun, uskon että kirja saattaa olla haasteellinen. Mukavaa tavallista vuotta sinulle Takkutukka!

   Poista
 2. Pidin myös PS rakastan sinua nimisestä kirjasta. Mielenkiintoinen tapa kertoa aiheesta. Sarjakuvat ja runot ovat minullekin aika haasteellisia. Aku Ankat ovat tuttuja, mutta muuten sarjakuvat eivät niinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä kiva lukea runoja ja ymmärtää niitä. Ehkä vain pitäisi yrittää. Ilmoitin Ompun blogissa että osallistun runohaasteeseen, mutta saas nähdä miten käy.

   Poista
 3. Ihanat valokuvat <3
  Komppaan Takkutukkaa ja toivon, että toiveesi toteutuvat.

  <3

  VastaaPoista
 4. Onpa todella kauniit kuvat! Hyvä elämä on aika realistinen tavoite ja toive tälle vuodelle.
  Olen lukenut Peltirummun kahdesti ja molemmilla kerroilla löysin siitä jotain uutta. Mikään hetkessä ahmittava romaani se ei todellakaan ole. Siivosin ja järjestelin viikonloppuna kirjahyllyäni. Mietin, josko kirjaston ja kirjakaupan sijasta palaisi vuosikausia sitten luettuihin kirjoihin. Moni kirja avautuu varmasti uudella tavalla, kun siihen palaa vaikkapa 15-20 vuoden kuluttua uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että Peltirumpu on ollut sinulle mieleinen lukukokemus. Se on totta, että lukemista löytyisi omasta kirjahyllystä koko vuodeksi, varmasti monet jo luetut kirjat tuntuisivat uusilta tai ainakin toisivat esille ihan uusia näkökulmia.

   Poista